De Babyschool

Bij Natuurlijk Ouderschap is veilige hechting het allerbelangrijkst. Als ouder ben je zoveel mogelijk bij jouw kindje. Maar ja, hoe combineer je dat dan met werk? Of kies je ervoor om helemaal thuis te blijven? Als dit al een ‘keuze’ is natuurlijk.

Ik werk zelf twintig uur als verpleegkundige in het ziekenhuis. In het begin had ik er heel veel moeite mee dat Luxi naar een kinderdagverblijf zou gaan. Dit ging compleet tegen mijn moedergevoel in.

Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de afwisseling nu heerlijk vind. Dit komt vooral doordat ik weet dat wanneer ik aan het werk ben, Luxi het naar haar zin heeft.

De perfecte balans zal voor elke moeder hierin anders zijn. Ik denk dat het belangrijk is om al in de zwangerschap na te denken hoe je de opvang straks gaat regelen.. Als je een goed gevoel hebt bij de opvang, draag je dit ook naar jouw kindje uit.

Luxi gaat een dag in de week naar een agrarisch kinderdagverblijf. Afgelopen week hadden wij onze eerste (digitale) ouderavond! Zaten we dan met z’n tweetjes ingelogd achter de laptop, als “de ouders van.” 

Voor mij blijft dit z’n raar idee! Haha

Luxi gaat naar Wiltonshof (thuis ook wel de “Babyschool” genoemd). Vanaf dat zij vier maanden oud is gaat zij hier een dag in de week naar toe. Vier maanden is nog erg jong maar daardoor was zij er snel aangewend. Zij is daar nu echt helemaal thuis en we brengen haar nooit huilend weg! 

Als ik nu op woensdagochtend zeg dat ze naar de Babyschool gaat zegt ze; “Ja, leuk!!” Vervolgens noemt ze allemaal namen van de andere kindjes op.

Het is een verticale groep, dit betekent dat de kindjes van 0 tot 4 jaar door elkaar zitten in een groep.

Ik zie hiervan vooral voordelen. Luxi leert veel van de oudere kindjes en vindt hierin veel uitdaging. Luxi is heel sociaal en kletst tegen iedereen. Ik denk echt het kinderdagverblijf hier een grote rol in speelt.

Wij zijn super blij met de vaste leidsters die er werken. Het is voor hun veel meer dan alleen werk! Als ik Luxi om half 6 ophaal, zijn ze nog even enthousiast met de kinderen aan het spelen. Ik zou het ze niet na doen.

Ze zijn heel veel buiten met de kinderen. Ook bij slecht weer proberen ze altijd even naar buiten te gaan. Laatst zag ik foto’s terug dat ze de kinderen regenpakken hadden aangedaan. Alle kindjes mochten door de modder lopen en in de plassen stampen!!

Dat is toch een heerlijk idee? Dat terwijl ik aan het werk ben, Luxi door de modder loopt! Haha

De Babyschool ligt tussen de weilanden, aan de rand van het bos. De hele omgeving straalt al zoveel rust en vrijheid uit. Ze hebben verschillende boerderijdieren en vanuit de groep kijken ze zo de koeienstal in. 

De dagen op de Babyschool zijn zo waardevol voor haar. Zij leert er dingen die wij haar nooit zelf hadden kunnen leren. Wij zijn ervan overtuigd dat dit echt een hele grote toevoeging is voor Luxi.♥️

Tjsa als ik dit tijdens mijn zwangerschap allemaal al had geweten, had ik er niet wakker van gelegen! 

Gaat jouw kindje ook naar het kinderdagverblijf?