De kracht van een moeder

Luxi ligt te slapen in mijn armen. Haar wangetjes en onderkinnetje zijn verdwenen. Haar gezichtje is spierwit. Alle vetjes die Luxi had, boem! weg in vier dagen tijd.

Luxi is afgelopen weekend bijna uitgedroogd door een heel hardnekkig virus.

Door mijn werk weet ik goed waar ik op moet letten als Luxi ziek is en ben ik niet snel ongerust. Maar deze keer was anders. Juist doordat ik weet waar ik op moet letten, zag ik dat het echt niet goed ging.

Ik hoop zo dat ze morgenvroeg eindelijk weer fit wakker wordt.

Tot nu toe heb ik vooral de mooie kanten van het moeder zijn ervaren, op de slapeloze nachten na dan. Maar die ben ik bijna vergeten.. (oke ik lieg, die vergeet ik nooit)

Maar sinds afgelopen weekend heb ik kennis mogen maken met de zorgen die het moeder zijn gratis met zich meebrengen.

Sjonge jonge, ik ben in vier dagen tijd, 10 jaar ouder geworden. Maar goed die grijze haren kunnen gefixt worden door Wessel (hij is kapper, perfect beroep wat mij betreft;))

Die wallen, worden vast minder na een week slaap!! En die rimpels die nemen we voor lief.

Want als er een ding belangrijk is voor een moeder, is het de gezondheid van haar kind(eren). Eigenlijk is dat het enige wat nog telt, wanneer je kindje ziek is. Standje overleven, overleven. Ik kwam er vandaag achter dat ik al vier dagen dezelfde kleren aan heb!!!

Sinds vandaag houdt Luxi weer vocht binnen en verwacht dat ze komende dagen ook weer gaat eten. Die vetjes zullen vast snel terug komen.

De mensen die mij kennen, weten dat ik uit elke situatie iets probeer te leren.

Nou in dit geval heb ik het volgende geleerd: ‘een kind mag niet ziek zijn!!’ Geen buikvirusje maar laat staan andere dingen. Van alle zieke kindjes die ik op mijn werk heb gezien, vraag ik mij nu oprecht af of ik ook wel voldoende naar de moeder heb gekeken. Die daar stond met haar volle kracht, op standje overleven.

De kracht van een moeder is echt ongelofelijk. Wanneer je denkt dat je niet meer kunt, kun je toch nog een beetje meer liefde geven.  Je kunt jezelf uitzetten, wanneer jouw kindje je nodig heeft.

Wauw wauw wauw wat is het toch bijzonder mooi om moeder te zijn. Het laat je boven jezelf uitstijgen.

De liefde is oneindig en zelfs nog een beetje meer!

4 reacties

  1. Heel mooi zoals jij schrijft over jou ervaring met Luxi,echt zoals het is, super, ik hoop nog veel van je te lezen. Liefs Bep

  2. Oh lieve Evi,

    Wat heb je n mooie site opgezet! En je blogs schrijf je uit je (moeder)hart, zo voelbaar, intens (be)levend. Precies zoals ik je ken. Mijn hart maakt n sprongetje om jou te zien in waar je nu staat. Samen met Wessel! En Luxi. Te gek. Alle liefs en mooie ontwikkelingen gewenst lieverd en wie weet tot ziens of horens. Knuffel

Geef een reactie