Hapje tietje

Ik heb even getwijfeld of ik hier een blog over zou gaan schrijven. Borstvoeding is een gevoelig onderwerp binnen de moedermaffia. De een is helemaal voor borstvoeding en de ander vindt het he-le-maal niks. Een andere moeder wil het graag, maar lukt het niet of moet eerder stoppen dan zij zou willen. Welke voeding je ook geeft of gaat geven, een ontspannen moeder is het belangrijkste voor een kleine baby. In mijn blog wil ik mijn persoonlijke ervaring met jullie delen.

Ik geloof dat ik pas 12 weken zwanger was toen de verloskundige aan mij vroeg of ik fles of borstvoeding wilde geven.Volmondig antwoordde ik borstvoeding. Geef flauw idee wat dit antwoord inhield natuurlijk.

Ik wist vanuit mijn werk de vele voordelen van borstvoeding. Mijn lichaam zou deze melk speciaal voor onze baby aanmaken. Helemaal afgestemd op haar met antistoffen en alles wat zij nodig heeft. 
Ik wilde het heel graag gaan proberen.

Zes maanden was mijn doel. Beter gezegd, ons doel. Wessel wilde ook heel graag dat ik borstvoeding zou gaan geven. Luxi dronk direct goed bij mij en was heel snel op haar geboortegewicht. Ik ben blij en dankbaar dat dit zo soepel ging en weet dat dit echt niet vanzelfsprekend is. 
Ik heb zeker 5 keer borstontsteking gehad en het is echt niet alleen maar leuk.

De moeilijkste momenten vond ik dat ik Wessel nooit even uit bed kon sturen om een flesje te maken. Elke voeding moest ik zelf doen. Dag en nacht. Dat brak mij soms op. Door dat ik zag hoe goed Luxi groeide op mijn melk en hoe ontspannen zij er door werd, bleef ik door gaan.

Maar nu is zij bijna 2 jaar en krijgt nog steeds borstvoeding. Als je dit vroeger tegen mij had gezegd, had ik je vierkant uitgelachen. Geitenwollen sokken, een gebreid vest en alleen plantaardig eten. Dat stelde ik mij voor bij iemand die twee jaar borstvoeding geeft. Nu ben ik zelf zo iemand, haha!
Maar heel eerlijk, Luxi heeft het nodig. Qua voeding maar nog veel meer om te ontspannen. Het is pure mamahonger.
Haar momentje, ons momentje waarbij even niks meer telt. Alleen zij en ik.

Ik hoop altijd dat er een moment komt dat het vanzelf stopt en Luxi zegt, nee mama ik hoef geen tietie meer. Maar ik zie dat moment voorlopig nog niet komen.Volgens Wessel is zij verslaafd😅. Happie tietie als zij moe is, happie tietie als zij pijn heeft, happie tietie als zij verdrietig is. Honger staat onderaan het lijstje, want ze eet net zo graag een boterham of een bak aardbeien. 

Ik ben er nog niet over uit. Ga ik toch zeggen dat de tietie’s op zijn. Of meer go with the flow. Stoppen op mijn verzoek gaat zeker voor veel tranen zorgen bij Luxi.
Maar ik zou het nu helemaal prima vinden om de borstvoedingsperiode af te sluiten. Mijn doel is ruim behaald, hihi!
Ik ben trots en super dankbaar dat ik dit haar heb kunnen geven al die maanden en inclusief de nachten.♥️

Geef een reactie