Een kindercamping

Deze week zaten wij op een van de leukste kindercampings van Nederland, de Beerze Bulten. Elke cabaretier zou hier een goed stuk over kunnen maken. Echt, wij hebben onze ogen uit onze kop gekeken. Na een heel jaar kei hard werken, mogen ouders in hun vakantie twee weken lang fulltime achter hun kinderen aan rennen.

Het is geen vakantie om uit te rusten. Uitrusten kan weer wanneer de vakanties erop zitten en iedereen weer op kantoor zit. Het is een vakantie om ultiem te genieten. Je wordt met beide benen op de grond gezet. Tijdens deze vakantieweken zie je weer even HEEL duidelijk waar het leven om draait.
Geen werk, geen sociaal leven, geen to-do lijst & geen wasmachine.

Doodmoe zien wij ouders achter hun kinderen aan sjokken met zwemspullen. Om vervolgens hun kindje na een uurtje zwemmen huilend van vermoeidheid mee naar de caravan te sleuren. Een moeder die tegen de vader moppert omdat hij de zwemluier is vergeten in te pakken. Een andere vader die roept naar z’n kinderen “Kappen nou rotjong” omdat ze voor de zoveelste keer met zand gooien!! Deze papa was duidelijk toe aan een biertje op het terras.

De lat ligt een stuk lager op vakantie en waar ik mij normaal over heel veel dingen druk kan maken, maak ik me nu alleen druk over of we eerst naar de speeltuin gaan of eerst naar het zwembad. Vandaag sloegen twee vaders in de speeltuin de spijker op z’n kop. (Ze namen hun biertje mee naar de speeltuin omdat de kinderen niet op het terras bleven zitten.)Er werd besproken hoe ontzettend leuk deze camping is en dat het goud waard is om je kind zo te zien genieten. Volgens mij beaamt iedere ouder dit die ik hier op de camping heb zien rond lopen. Stuk voor stuk.

Wat heb ik genoten afgelopen week van de twee belangrijkste mensen in mijn leven. Komende week blijven wij nog even kei hard chillen. Het is een hele geruststelling om te zien dat iedere moeder met wallen in de speeltuin zit. Iedereen smacht naar de eerste kop koffie van de dag. Maar ook dat elke ouder zijn geduld wel eens verliest. En er geen een!! vader bestaat die de tas goed kan inpakken. 
Want uiteindelijk bestaat de ‘perfecte ouder’ niet en houden we allemaal gewoon zielsveel van onze energie-slopende minimensjes.

Ik hoop van harte dat ik ook na de vakantie de lat een stukje lager durf te leggen. Want dan ben ik een relaxtere moeder met ietsje meer energie. 
Hebben jullie al vakantie plannen?

Geef een reactie